Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Debrecenben online televízióval bővül a helyi kulturális kínálat


Az elhúzódó járványhelyzetre tekintettel online televízióval bővítik a helyi kulturális kínálatot Debrecenben, a Dekult Tv adása december 9-én indul - jelentette be a cívisváros kulturális alpolgármestere pénteken online sajtótájékoztatón.


Puskás István azt mondta, hogy a helyi kulturális intézmények máris jelentős aktivitással vannak jelen az online térben, ezt a kínálatot bővíti az önkormányzat, a városi médiacentrum és a kulturális szereplők együttműködésével létrejövő Dekult Tv.

Az új online felület heti négy alkalommal kínál kulturális műsorfolyamot: hétfőn, szerdán és pénteken este a város kulturális életéből közvetítenek válogatásokat, koncerteket, múzeumi sétákat, színházi- és táncprodukciókat, beszélgetős műsorokat, vasárnap délelőttönként pedig gyerekeknek, az egykori matinékat idéző programokat - ismertette a részleteket.

A Dekult Tv-ben nagyobb figyelmet kaphatnak olyan meglévő, rendszeres online-programok is, mint például a Kodály Filharmonikusok koncertjei vagy a Vojtina bábszínház élő online előadásai - jegyezte meg Puskás István hozzátéve, hogy a bemutatott produkciók a visszanézhetőek lesznek a tévé Youtube-csatornáján is.

(MTI)

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések