Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Ki viszi a puskát? - Hamarosan megjelenik L. Simon László új könyve


Hamarosan megjelenik L. Simon László Ki viszi a puskát? Emlékezet és politika című új könyve a Nemzeti Művelődési Intézet gondozásában. A kötetben L. Simon László (1972) József Attila-díjas író, országgyűlési képviselő, korábbi államtitkár 2017 és 2020 között született írásaiból, esszéiből, kultúrpoli­tikai elemzéseiből olvashatnak válogatást.


Részlet Boross Péternek, Magyarország korábbi miniszterelnökének előszavából:

„Erre a könyvre szükség van. Különösen most, amikor egyre dühödtebb támadások érik az országot és a kormányzati irá­nyult­ságot kifejező felfogásrendet. Amikor a Nyugat szellemi zavarai egyre erőtelje­sebben törnek ránk, s ehhez hazai szö­vet­ségeseket is szereznek. Szükség van vezető kultúrharcosokra e nem lekezelendő ellenfelekkel szemben. Egy halódó civilizáció kulturális arculatát láthatjuk a maga sok­szor aberrált követeléseiben.

Kellenek tehát az ilyen könyvek és írások. Adjanak bíztatást és reményt a kesergőknek is! A szerzőtől pedig igényeljünk további írásokat, mert minden egymásra rakott betű egyben a nemzet szolgálata is.”


Bolti ára: 2200 Ft.

A kötet megrendelhető: Nemzeti Művelődési Intézet, www.nmi.hu

Forrás: Szépirodalmi Figyelő

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések