Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Klotz Mária: Angyalhang


Veronika izgatottan várta a csillagszórós estét. Hat órára beszélték meg lányával, Grétával, hogy hívják egymást skype-on. Karácsony este volt, nem is akármilyen. Szenteste. Már mindent elkészített, ami a meghitt karácsonyi ünnepekhez hozzátartozik. Halászlevet főzött, rántott halat sütött, hozzá rizibizi körettel, tartármártással, és az elmaradhatatlan diós és mákos bejgli is készre sült. Az asztal megterítve, ünnepi terítékkel várta a vacsorázni vágyó családtagokat.

A karácsonyfa is készen állt a nappaliban, idén ezüst pompában csillogott. A gömbök, a füzérek, a díszek azonos színűek voltak. Még az ajándékok is ezüstpapírban díszelegtek a fa alatt.

Veronika lánya és veje már öt éve Londonban éltek. Gréta kislányát, Lénát ott hozta világra, így a nagymama csak kétszer látta életében a kicsit. Először, amikor megszületett, három évvel ezelőtt. Akkor ki is repült pár hétre a lányához, hogy segítsen neki. Azóta a fiatalok csak egyszer voltak otthon, akkor is csak egy hétig. A lány egy indiai férfihez ment feleségül, így a hazaköltözésükre nem számíthattak. A szülők először megrökönyödve szemlélték a párkapcsolat alakulását, majd az unoka megszületésekor megbarátkoztak a vejükkel.

Veronika már nagyon várta lánya hívását, elő is készítette laptopját, hogy gyorsan tudjon reagálni. A férje, Márton is felkészült már a skype-os szentestére. Egyszer csak csoda történt, és már beszélgettek is.

Sziasztok, hogy vagytok? – kérdezte Veronika.

Köszönjük, jól. És ti? – mondta apa.

Mi is, és Léna is. Itt is van – mutatta a kislányt Gréta. – Ibrahim is jön már – örült a lányuk.

Jaj, de nagy lettél, Léna! És milyen szép! – örvendezett Veronika.

Miután végigdicsérték egymást, megszólalt a kisunoka:

Nagymama, tanultam egy karácsonyi éneket anyutól. Elénekeljem?

Örömmel hallgatjuk – várták a dalt a nagyszülők.

Léna rázendített a Kis karácsony, nagy karácsony című dalra, de olyan csengőn, hogy az örömtől csak úgy potyogott nagymama és nagypapa könnye! Meg is tapsolták a produkciót, majd Veronika hozzátette:

Egy angyal énekelt nekünk, csodálatos angyalhangon! Köszönjük! A legszebb karácsonyi ajándék! – lelkendezett.

Még sokáig társalogtak, ajándékokat mutogattak egymásnak, átadás nélkül.

Veronika az ünnepek alatt mindenhol Léna-angyalka hangját hallotta. Lelkéig hatolt, ott is maradt örökre!

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések