Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Már lehet jelentkezni a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyre


Április 15-ig várják a jelentkezéseket a 15. Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyre, amelyet a Filharmónia Magyarország 2021. szeptember 12. és 19. között rendez a budapesti Zeneakadémián.


A verseny előválogatójához a fiatal muzsikusok 2021. április 15-ig adhatják le jelentkezési anyagaikat a filharmonia.hu oldalon - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A versenynek a Zeneakadémia ad otthont, a zsűri tagja lesz mások mellett Olga Kern és Vásáry Tamás. A díjat nyert versenyzőknek a fellépési lehetőségek mellett pénzjutalom is jár, a fődíj 30 ezer euró. A 2021-es verseny repertoárjában kötelező és szabadon választott darabok is szerepelnek, lehetővé téve a versenyzőknek saját zenei világuk megmutatását.

A versenyanyag gerincét Liszt Ferenc munkásságának ikonikus művei alkotják, de átiratok is helyet kaptak a programban.

Cziffra György világhírű magyar zongoraművész 2021-ben lenne 100 éves, előtte tisztelegve a versenyanyagban Liszt-műre reflektáló Cziffra-átirat is helyet kapott, valamint a Saint-Saens-évforduló aktualitása kapcsán olyan darab is, amely Liszt Ferenc átiratában készült a francia zeneszerző művére.

Az előválogató anyagába Bach- és Haydn-művek is bekerültek.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny az Alink-Argerich Foundation tagja, a hazai és a nemzetközi zenei élet legrangosabb versenyei közé tartozik, hagyományai 1933-ig nyúlnak vissza.

Első alkalommal Fischer Annie volt a verseny győztese. További információk a versenyről a www.filharmonia.hu és a lisztcompetition.hu weboldalon olvashatók.

(MTI)

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések