Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Hecz János Sándor: Tatár beefsteak


receptvers
 
Tatárt negyven éve már nem készítettem.
Ám lehetőségnek ki tud ellenállni?
Lányom és a vejkóm "nehezen rávettek",
fehérpecsenyéből, nekem kell csinálni.
 
Nem sok időm volt rá, hiszen szilveszterig
csupán két napom volt mely kevés a páchoz.
Vakartam fejemet de csak néhány percig,
aztán úgy döntöttem, jobb ha nekilátok.
 
Jó kilencven deka fehérpecsenyéről
megfent éles késsel hártyát lefejtettem.
(Sok szakács álmodhat csupán ilyen szépről!)
Aztán a husikát kockákra metszettem.
 
Kő mozsárban törtem háromféle borsot,
jól összekutyultam két kanál mustárral.
Kockázott húsokra egészet felhordom,
zsírpapírba rejtem így raktam egy tálba.
 
Két napot tudtak csak állni a hűtőben,
s szilveszter reggelén elő is halásztam.
Mivel időm sem volt sajnos nagyon bőven,
(jó hogy van darálóm) kétszer átdaráltam.
 
Elhelyeztem tálba és a közepébe
két tojás sárgáját szépen beleraktam.
Két teáskanálnyi só is rá lett mérve,
három kanál mustár. Többet nem akartam.
 
Worcester szósz, ketchup, és kevés szójaszósz,
higgyétek el tatárt soha el nem rontja.
Két féle hagymát majd aprító darabol,
és csak a legvégén lesz az hozzá dobva.
 
Miközben kanállal serényen kevertem,
eszembe jutott, hogy lehet kicsit pikáns.
Egy teáskanállal chiliből is tettem.
Talán olyan nem lesz mely kiüt egy bikát?
 
Ha már átkevertem, jó apróra vágott,
kétféle hagymát is bele kell forgatni.
Pirítós kenyérrel, (kiüt majd a szádon),
ha háromnál többet ebből be mersz falni.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések