Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Varga Tímea & Várhegyi István: Hangulatárnyékok

Nemrég jelent meg Várhegyi István Hangulatárnyékok című könyve, amelyben a szerző Varga Tímea festőművész sumi-e képeihez írt haikukat.


A kötet alkotói, Varga Tímea & Várhegyi István mesteri módon bánnak választott technikáikkal,legyen annak eszköze akár rizspapír és speciális sörtéjű ecset, akár hangsúlyos szótag és belső alliteráció. Mégsem a technika az, ami e mesterműveket eredményezi, hiszen az alkotás lényege valahol mélyen, a lélekben legbelül történik.

Ennek a világhoz való viszonyulásnak az alapja a lényeglátás: a dolgok önmagukban való megélése, zavaró gondolatok zűrzavara nélkül. Ahogyan az itt bemutatott sumi-e festményeken sincsenek fölösleges díszítő elemek, színkavalkád vagy háttérdekorációk, úgy a kötetben szereplő haikuk egyik legfőbb jellemzője is a tömörítés, a lényegtelen elemek elhagyása.

Varga Tímea és Várhegyi István közös kötetét szívből ajánlom mindazoknak, akik szeretnének kiszakadni a mindennapok szorításából és elcsendesedni egy kis időre. A lélegzetvételnyi versek és a könnyed mozdulatokkal megragadott természeti formák világában ez nem lesz nehéz.


A kötet megrendelhető a szerzőknél.

Elérhetőség
Várhegyi István
www.istevean.hu

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések