Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Érdi Tamás zongoraestjével folytatódik az MVM Koncertek zongorasorozata


Érdi Tamás szóló zongoraestjével folytatódik a 20. Jubileumi MVM Koncertek - A Zongora sorozat pénteken a Zeneakadémia Solti termében.


A szervezők közleménye szerint a Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész Chopin és Schumann műveit adja elő a Zeneakadémián.

Mint a közleményben felidézik, a látássérült zongoraművész zongoratanulmányait Becht Erika tanárnál, egy speciális újrakomponálási módszerrel kezdte. 17 évesen megnyerte a Louis Braille Zongoraversenyt Moszkvában, majd a Bécsi Zeneakadémián eltöltött két év után a torontói Királyi Zenei Konzervatóriumban Leon Fleisher növendékeként szerzett művészdiplomát.

Érdi Tamás bejárta a világot, eddig 28 országban koncertezett, fellépett a Carnegie Hallban, a Lincoln Centerben és a Barbican Centerben is. Magyarországra való hazatérése óta Mozart-, Chopin-, Schubert-, Liszt-, Bartók- és Beethoven-lemezei a Hungaroton gondozásában jelennek meg, fő mentorai Kocsis Zoltán és Vásáry Tamás voltak, akikkel tucatnyi nagy sikerű koncertet adott - olvasható a közleményben.

Kiemelik, hogy Érdi Tamás álmodta meg a nyolcadik éve megrendezésre kerülő Klassz a pARTon szabadtéri klasszikus zenei fesztivált, amelyen esténként világhírű muzsikusok koncertjeit élvezheti a minőségi zenére vágyó közönség.

Az MVM Koncertek zongorasorozatának következő koncertjén Farkas Gábor lép fel április 2-án a Zeneakadémia Nagytermében.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések