Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Fesztivállal ünnepli fennállásának 120. évfordulóját a Harley-Davidson Budapesten


A Harley-Davidson amerikai motorkerékpár-gyártó fennállásának 120. évfordulója alkalmából négynapos fesztivált rendez Budapesten, a Puskás Aréna Parkban június 22–25. között. A négy nap során hat színpadon ötven zenekar és több száz program várja az érdeklődőket.


Kolja Rebstock, a Harley-Davidson EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régió alelnöke a rendezvény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: körülbelül százezer vendégre számítanak, ami a budapesti turizmus számára is nagy lehetőség. A Harley Davidson ötévente látványos keretek között ünnepli az évfordulókat, de a budapesti fesztivál lesz ezek közül a legnagyobb – tette hozzá.

Martin Hermansky, a Harley-Davidson EMEA régiókért felelős ügyvezető igazgatója felidézte, hogy az amerikai cégnek már 1928-ban volt magyarországi kereskedelmi képviselete.

Mint elmondta, a kelet-közép-európai piacon belül nem a magyarországi a legjelentősebb, de az eladások növekednek. Az MTI kérdésére hozzátette, hogy az értékesítések még nem érték el a pandémia előtti szintet, tavaly 200 motorkerékpárt adtak el.

Tom Ager, a régió marketingigazgatója a zenei kínálatot ismertetve elmondta: az ausztrál Wolfmother és a brit Darkness mellett a Deep Purple legendás gitárosa, Glenn Hughes is fellép korábbi zenekarának klasszikus számaival. A második napon a hat élőzenei színpadon csak női eladókat láthat majd a közönség, a magyar zenekarok közül az Anna and the Barbies zenél majd. Június 24-én az idén 40 éves Pokolgép és az Edda Művek is fellép.

Szalay Balázs, a Sportmarketing Ügynökség vezetője a további programokról elmondta: látványos motoros és kaszkadőrbemutatókkal készülnek a szervezők. A fesztiválon a látogatókat családi park, adrenalinpark és szabadtéri mozi is várja, ahol olyan filmeket vetítenek majd, amelyekben az elmúlt 120 év Harley-Davidson motorjai szerepelnek.

A beltéri kiállításokon az ikonikus amerikai motorkerékpár-gyártó történetét ismerhetik meg a nézők. A Harley-Davidson Expo mellett a professzionális épített motorok bemutatóját is megrendezik a helyszínen – tette hozzá.

Dobai Attila, a Harley Owners Group (HOG, Harley-tulajdonosok csoportja) vezetője szerint a fesztivál egyik leglátványosabb része a június 24-re tervezett motoros felvonulás lesz. Mint elmondta: 50–80 országból várnak vendégeket, és minden ország képviseletében egy-egy motoros országa lobogójával vonulhat majd végig a Dózsa György úton.

Az MTI kérdésére közölte: a jubileumi rendezvény előtt a szokásoknak megfelelően idén is megtartják a Harley-Davidson Open Road Festet Alsóörsön június 16–20. között.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések