Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Már csaknem nyolcvanezren látogattak el az MNG Vaszary-kiállítására


Eddig csaknem nyolcvanezren látták a Vaszary – Az ismeretlen ismerős című kiállítást, amely április 2-ig tart nyitva a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).


Vaszary János a 20. század első felének egyik legnépszerűbb magyar festője, akitől mintegy hetven munkát vonultat fel a kiállítás. A bemutatott Vaszary-képek közül 24 mindeddig teljesen ismeretlen volt mind a szakma, mind a közönség számára – emlékeztet a Nemzeti Galéria által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közlemény.

Mint az MNG hangsúlyozza, a festmények a teljes életmű szinte minden korszakát képviselik: a korai impresszionisztikus időszaktól az expresszív kompozíciókig, a párizsi art deco stílustól a Duna-korzó-képekig és a mediterrán hangulatú, tengerparti jelenetekig.

A kiállításon az újonnan előkerült alkotások mellett az MNG gyűjteményében található más Vaszary-remekművekkel, valamint magángyűjteményekből kölcsönzött, kevésbé ismert, sokáig lappangónak hitt fő művekkel is találkozhat a közönség.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás az utolsó két hétvégén, szombaton és vasárnap (március 25., 26. és április 1., 2.) meghosszabbított nyitvatartással, 19 óráig látogatható.

Március 22-én, az MNG Múzeum+ programján a kiállítás 22 óráig várja a látogatókat. Ezen az estén a múzeum számos programot – előadást, tárlatvezetéseket, workshopot, élő dzsessz-zenét és borkóstolót – ajánl a közönségnek. Március 30-án, 18 órától egy különleges és egyúttal utolsó tárlatvezetést ajánl a múzeum a tárlatban: a résztvevők a Vaszary-életművet átfogóan ismerhetik meg az időszaki kiállítás, valamint a 20. századi gyűjtemény műtárgyain keresztül – áll a közleményben.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések