Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Woke-ideológia: hatalmas az elutasítottsága a fekete Arielnek


A Disney új filmjének előzetese több mint egymillió dislike-ot kapott egy hét alatt a YouTube-on azóta, hogy azt bemutatták az Oscar-gálán. Baloldali aktivisták szerint a jelenség mögött Donald Trump és támogatói bújnak meg.  


Hatalmas az elutasítottsága a Disney A kis hableány című, élőszereplős filmjének, ez pedig abból is látszik hogy a film előzetesét nagyon lepontozták. A film új előzetese több mint egymillió dislike-ot kapott egy hét alatt a YouTube-on azóta, hogy azt bemutatták az Oscar-gálán.

Az ellenszenvet az emberekből vélhetően a főszereplőt alakító Halle Bailey afroamerikai színésznő személye válthatta ki, ugyanis megkérdőjelezik a Disney döntését, hogy sikerült egy hiteles személyt találni a hableány karakterének megformálására.

A döntés pikantériája, hogy a filmben az ellenszenves és gonosz tengeri boszorkányt, Ursulát pedig Melissa McCarthy fehér színésznő alakítja.


A woke-kultúráért rajongó baloldali aktivisták azonnal támadásba és ennek a jelenségnek a megmagyarázásába fogtak. Josh Gad, az egyik Disney-sztár többek között Donald Trump támogatóit vádolta meg bizonyítékok nélkül a történés mögött, akiket azonnal rasszistának is bélyegzett.

Az utóbbi időben több hasonló remake-film készült, és mindegyiket nagy ellenszenv fogadta. Ugyanígy nem kapott hatalmas szimpátiát a tavalyi élőszereplős Pinnochio sem.

A Kis hableány trailere egyetlen hét alatt 1,1 millió dislike-ot gyűjtött össze a YouTube-on, míg a like-ok száma mindössze 196 ezer volt a Google Chrome bővítménye szerint.

A filmet május 26-tól lehet megtekinteni a mozikban.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések