Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

A költészet napja - József Attila megzenésített versei hangzanak el a Fiumei úti sírkertben


A költészet napja alkalmából április 15-én József Attila megzenésített szerelmes verseiből ad koncertet Fekete Bori zenésztársaival együtt a Fiumei úti sírkertben, a költő sírjánál - közölte a programot szervező Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) csütörtökön az MTI-vel. 

Mint a közleményben felidézik, a Junior Prima díjas énekesnő nemrég jelentette meg a Szeress, ha kedves az életeM! című, versfeldolgozásokat tartalmazó lemezét, amelyet most a Fiumei úti sírkertben a költő sírjánál mutatnak be. Az előadás József Attila nőkhöz való viszonyát, és legfontosabb szerelmeit helyezi fókuszba levélrészletek, megzenésített versek és népdalok segítségével.

Az előadáson olyan ismert művek hangzanak el, mint a költő síremlékén is olvasható Íme, hát megleltem hazámat vagy A talán eltünök hirtelen, valamint utolsó kötetének címadó verse, a Nagyon fáj.

A NÖRI számára fontos, hogy változatos programokkal, rendszeres kulturális eseményekkel hívja fel a figyelmet a Fiumei úti sírkert nemzeti emlékhely jellegére, amelynek egyik fő célja, hogy a magyar kultúrát hitelesen közvetítse a következő generációk számára - hangsúlyozzák a közleményben.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések