Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

A magyar költészet napja - Vershangok címmel különleges rendezvényt tart az Alba Regia Táncegyesület


A magyar könnyűzenei élet klasszikussá vált versfeldolgozásai, prózai jelenetek és népdalok feldolgozása is szerepel a székesfehérvári Alba Regia Táncegyesület különleges, Vershangok című rendezvényén, amelyet a magyar költészet napja alkalmából rendeznek.


Az egyesület közleménye szerint a Malom utcai Táncházban az Alba Regia Táncegyüttes és a Galiba zenekar tagjaiból két évvel ezelőtt megalakult Puszták Népe Front zenekar lép majd fel. Az ünnepi koncert első felében főleg a 19. és a 20. század magyar költészetét fogják bemutatni, a dalokat a Vasvári Pál Gimnázium diákszínpadának tagjai fogják prózai jelenetekkel átkötni, amelyben a Waiting Room zenekar is közreműködik.

A koncert második felében szintén a költészethez, de már a népköltészethez kapcsolódóan adnak elő magyar népdalfeldolgozásokat a Puszták Népe Front zenekartól megszokott hangszerelésben.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések