Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

A tervezettnél hamarabb nyitnak Debrecen kulturális terei


A város napján, április 11-én újra nyitnak Debrecen kulturális intézményei, közösségi terei - jelentette be a cívisváros kulturális alpolgármestere a Déri Múzeum Munkácsy termében hétfőn sajtótájékoztatón. 

Puskás István (Fidesz-KDNP) emlékeztetett rá, az energiaköltségek csökkentése miatt döntött tavaly októberben az intézmények bezárásáról, amelyek a tervezett április 15-e előtt néhány nappal ismét megnyílnak, és teljes nyitvatartási időben várják az érdeklődőket.

Hozzátette: a Csokonai Fórum már április 3-tól teljes nyitva tartással üzemel, április 11-től pedig valamennyi intézmény, köztük a Kölcsey Központ, a Déri Múzeum, a helyi művelődési és ifjúsági ház valamennyi közösségi tere, a könyvtárak és a Modem művészeti központ is várja a látogatókat.

Puskás István megjegyezte: április 11-e nem csupán a város napja, hanem a költészet napja is. Debrecenben hagyományosan ezen a napon kezdődik az április 22-ig tartó költészeti fesztivál, amelynek keretében emlékpontot avatnak a Nagyerdőben a tragikusan korán elhunyt Borbély Szilárd költő emlékére, aki idén lenne 60 éves - fűzte hozzá az alpolgármester.

Puskás István jelezte: a város napján ingyenesen lesz látogatható a Déri Múzeum, a Kölcsey Központban fotókiállítás nyílik, április 18-án pedig ismét élő koncertet ad a debreceni Kodály filharmonikus zenekar.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések