Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Április 19-én kezdődik a Négykezes Zongoraverseny és Zongorakurzus


Április 19-én kezdődik a ZeneVarázslat Nemzetközi Négykezes Zongoraverseny és Zongorakurzus, amelyre idén mintegy 250 nevezés érkezett. 

A ZeneVarázslat sorozat célja, hogy a tehetséges fiatalokat elindítsa a zenei pályán, valamint a négykezes műfajjal bemutassa a kamarazene szépségét. A növendékpárosok mellett lesz növendék-tanár és tanár-tanár kategória, valamint újdonságként szülő-gyermek kategóriára is, amelyre több mint húsz család jelentkezett - közölték a szervezők az MTI-vel.

A hat korcsoportban meghirdetett versenyre az ország minden pontjáról, valamint Németországból, Erdélyből, Felvidékről, Muravidékről, Vajdaságból, de még Kárpátaljáról is érkeznek gyermekek tanáraikkal, szüleikkel. A tengeren túli magyar közösségek számára online beküldhető versenyvideókkal biztosították a szervezők a részvétel lehetőségét külön kategóriában, amelyre Kanadából és az USA-ból is folyamatosan érkeznek a videók.

A verseny április 19-én Várnagy Andrea zongoraművész, a programsorozat alapítója és lánya, Farkas Lili közös, kétalkalmas koncertjével indul. Az előadásokon több száz csepeli általános iskolást is vendégül látnak. Április 20. és 23. között a négykezes versenyekre kerül sor. A program fontos célja, hogy a zenei pályára készülő gyermekek mellett azok is felléphessenek, akik nem a zenélést választják majd hivatásul, de szívesen játszanak hangszeren.

A zsűri munkájában Magyarország kiemelkedő művészei, zenepedagógusai, a Zeneakadémia tanszékvezetői, a Magyar Művészeti Akadémia tagozatvezetői vesznek részt: Becht Erika, Balázs János, Bonnyai Apolka, Eckhardt Gábor, Farkas Gábor, Szakács Marianna, Szamosi Szabolcs és Tóth Péter.

A szervezők idén is megkérték a nevezőket, hogy az összművészetiség jegyében rajzban, vagy szépirodalmi műben is fogalmazzák meg, mit jelent számukra a zene. Az elkészült művekből egész hétvégén kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők.

Az ingyenes esti programokon különleges koncertek várják a résztvevők mellett a zenekedvelő közönséget is. A részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezni a zenevarazslat.hu oldalon lehet.

Április 23-án vasárnap eredményhirdetés és díjátadó zárja az eseménysorozatot, majd egy délutáni mesterkurzus keretében szakmai útmutatót adnak a gyermekek és tanáraik számára.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések