Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Újra látogatható a Bencs Villa Nyíregyházán


A közelmúltban felújított Bencs Villa egy állandó és egy időszakos kiállítással várja újra a látogatókat szombattól - tájékoztatta az MTI-t a Móricz Zsigmond Színház. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye megyeszékhelyén található épület első emeletén az 1920-as évek polgári hangulatát bemutató állandó kiállítás tekinthető meg, korhűen berendezett, korabeli eszközökkel felszerelt női és férfi szobákkal, szalonnal és egy könyvtárszobával. Az emelet helyiségeinek falait pedig olyan fotók és festmények díszítik, amelyek a Bencs család tagjainak történelmi szerepét ismertetik meg a látogatókkal.

Az időszakos tárlat nyolcvannyolc babát, azok apró kellékeit és kiegészítőit vonultatja fel a Móricz Zsigmond Színház üzemeltette Bencs Villa nagytermének polcain. Ördöghné Eszter gyűjteményében pólyás, síró, valamint népi viseletben megjelenő és a múlt polgári hangulatát megidéző baba is szerepel - írták.

Az intézmény honlapja szerint a babagyűjteményt korábban már Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegye több településén, valamint a nyíregyházi Jósa András Múzeumban is megtekinthették az érdeklődők. A kollekció tulajdonosa 1986-ban vásárolta meg annak első darabját.

A kiállótótérként és rendezvényhelyszínként is működő Bencs Villába ellátogatók a tárlatok megtekintése után egy történelmi kávézóba is beülhetnek. Az intézmény keddi és szerdai napokon, valamint péntektől vasárnapig délelőtt kilenc órától délután öt óráig fogadja a látogatókat.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések