Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Visszatérnek a komolyzenei hangversenyek a debreceni Kölcsey Központba


A Kodály Filharmónia Debrecen bérletes nagykoncertjeit - csaknem féléves energiamegtakarítási szünet után - áprilistól ismét a Kölcsey Központ nagytermében rendezik meg - tájékoztatta a zenekar az MTI-t kedden. 

Közleményük szerint a tavasz kiemelt hangversenyei között április 18-án Wagner utolsó operájának, a Parsifalnak Előjátékát és III. felvonását mutatják be Kollár Imre vezényletével. A műsorban közreműködnek: Kovácsházi István, Molnár Levente, Bretz Gábor, és a Kodály Kórus.

Három kivételes zeneművész, Várjon Dénes (zongora), Tabea Zimmermann (brácsa) és Jörg Widmann (klarinét) kamara estjét április 25-én hallhatja a közönség a Kölcseyben - írták.

Különleges eseménynek ad otthont a Kölcsey Központ április 29-én: a Kórusmuzsika Európa Nagydíja döntőjét rendezi meg Debrecenben a Kodály Filharmónia, amelynek keretében a Baszk Ifjúsági Vegyeskar (Baszkföld, Spanyolország), az En Kör (Svédország) és a Sophia Kamarakórus (Ukrajna) mérkőzik meg egymással az első helyezésért - olvasható a közleményben.

Arról is tájékoztattak, hogy változatlan helyszínen és időpontban ad nagyheti hangversenyt a Kodály Kórus a Református Kistemplomban április 5-én, a Kodály Filharmonikusok kamarazenekari koncertjeinek helyszíne pedig a Debreceni Egyetem aulája.

A gyermekkoncertek látogatóit a Sziget-kék játszópark különtermébe várják április 23-án - jelezték a szervezők.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések