Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Gyermekek álmodták újra Szepes Mária Pöttyös Panni-ját: a legjobb alkotásokbóll kiállítás nyílik


A Pöttyös Panni-mesesorozat 70 éves évfordulója alkalmából kiírt gyermekrajzpályázat legjobb alkotásaiból nyílik szombaton kiállítás Budapesten, a Deák17 Galériában.


Hetven éve, 1953-ban került a könyvesboltok polcaira a Szepes Mária által írt Pöttyös Panni első kötete, ami az évek során sorozattá bővült. A Pöttyös Panni könyveket gondozó Móra Könyvkiadó tavaly országos gyerekrajzpályázatot hirdetett, Szepes Mária születésének 115., a Pöttyös Panni születésének 70. évfordulója alkalmából - tájékoztatta a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria az MTI-t hétfőn.

A Móra Könyvkiadó által szervezett, óvodásoknak és kisiskolásoknak kiírt alkotói pályázatra csaknem 800 munka érkezett határon túlról is, egyénileg és csoportosan is pályáztak a gyerekek.

A szombattól látható kiállításra a kiadó és a Szepes Mária Alapítvány közösen válogatta ki a legjobb műveket. A tárlat február 24-ig tart nyitva.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések