Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Ábrahám Márta hegedűművész kapta idén a Lajtha László-díjat


Az elismerést azoknak ítélik oda, akik sokat tesznek azért, hogy a zeneszerző életműve méltó helyére kerüljön a magyar kultúrában.


A kitüntetést január 23-án, a Rádiós estek a Zeneakadémián című sorozat részeként a Régi Zeneakadémián megtartott Lajtha László-emlékkoncerten adta át Gyurkó Csilla, a komponista örököse – számolt be róla a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem. 

A Lajtha László Alapítvány és a Magyar Rádió 1995-ben hozta létre a díjat a néhai zeneszerző, zenetudós és népzenekutató emlékére, azzal a céllal, hogy életműve elfoglalhassa méltó helyét a magyar kultúrában.

Ábrahám Márta hegedűművész, Bach-kutató, az Ábrahám Consort régizenei együttes koncertmestere és művészeti vezetője, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2013 óta tudományos fokozatú egyetemi adjunktus. 

2005 és 2009 között a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának első koncertmestere volt, majd két évig a hollandiai Amszterdam Szimfonikus Zenekar koncertmestere. Rendszeresen hívják olyan világhírű zenekarok és együttesek élére vendég-koncertmesternek, mint a Rotterdami Filharmonikus Zenekar, Holland Filharmonikus Zenekar, Szöuli Filharmonikus Zenekar vagy a Birminghami Szimfonikus Zenekar.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések