Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Gyámság alá helyezte egy francia bíróság Alain Delont


Az egyre romló egészségi állapotban lévő Alain Delon francia filmsztárt "bírói védelem alá helyezte" egy Párizstól délre fekvő bíróság gyámügyi bírája a 88 éves színészlegenda megfelelő orvosi ellátása érdekében, ami a legfőbb vitás pont a gyermekei között - erősítették meg a családhoz közeli források az AFP hírügynökségnek a BFM hírtelevízió értesülését.


A dél-párizsi régió egyik bíróságának gyámügyi bírája úgy döntött, hogy a színészt mostantól a bíróság által kijelölt képviselőnek kell segítenie "orvosi ellátásában" és gondozóinak kiválasztásában.

A január 25-i végzést a hónap elején elvégzett orvosi vizsgálat alapján adta ki a bíróság, amely megállapította, hogy "Alain Delon három gyermeke között nézeteltérés van, különösen orvosi ellátását és az annak ellenőrzésével megbízott orvosokat illetően".

"Tekintettel a felnőttkorú körüli konfliktusra, szükség van felnőttek védelmét ellátó semleges és pártatlan jogi képviselő kinevezésére, hogy segítse őt" - idézte a végzést az AFP.

Franciaországban a bírói védelem egy rövid távú védelmi intézkedés (egy alkalommal egy évre megújítható), amely lehetővé teszi, hogy egy felnőtt személyt képviseljenek a mindennapi élet egyes dolgainak elvégzésében.

A döntést Alain Delon gyermekei közül ketten is üdvözölték, bár eddig nem értettek egyet abban, hogy apjuknak milyen ellátásra és intézkedésekre van szüksége.

"Ha ezzel rendbe lehet tenni a dolgokat, és megakadályozhatjuk, hogy az ügyvédek az apám betegségéről beszéljenek anélkül, hogy látták volna a leleteket, az egy jó dolog. Ez az orvosi polémia végre véget fog érni" - mondta Anthony, a sztár idősebb fia az AFP-nek. Azt is elárulta, hogy a döntésről ő is a BFM hírtelevízióból értesült. "Itt Douchyban", a Párizstól délre fekvő településen, ahol a színész él, "senki sem tudott róla, még az apám sem" - tette hozzá.

Frank Berton, a színész lányát, Anouchkát képviselő ügyvéd az AFP-nek elmondta, hogy ügyfele "nagyon örül (...) annak, hogy a bíróság megbízottat nevezett ki, és magához vette az ügyet".

A sztár három gyermeke január eleje óta a francia televízióknak és lapoknak adott interjúkon, valamint a bíróságon keresztül testvérháborút vívott egymással, s mindegyikük azt állította, hogy meg akarja védeni Alain Delont, akinek az egészsége egyre romlik a 2019-es agyvérzése óta. A nézeteltérés azonban a színészlegendát sújtó limfóma kezelésének folytatása körül koncentrálódik a gyermekek között.

Anouchka szerint a testvérei veszélyeztetik az apjuk életét, aki nem kap kezelést, amióta 2023 nyarán visszaköltözött Svájcból a Párizshoz közeli douchyi birtokára. A sztár lánya azt állítja, hogy vissza akarja vinni az apját Svájcba, hogy ott folytassák a kezelését.

"A kezelés, amelyet 2022 szeptemberében javasoltak az apámnak, egy kísérleti immunterápiás kezelés, de egy palliatív kezelés, és ebben a legfontosabb a palliatív, igen, mert apámnak már nem lehetett gyógyító kezelést, például kemoterápiát felírni" - mondta korábban egy interjúban Anthony a húga ügyvédjének egyik nyilatkozatára reagálva. "87 évesen egy B típusú limfóma, mint az övé, nagyon lassan fejlődik, és ez a kezelés (...) megrövidítette az életét" - tette hozzá.

"Az ön ügyfelének nem az apánk egészsége az egyetlen gondja, sajnos" - hangsúlyozta a színész idősebb fia, aki azzal vádolja a húgát, hogy azért akarja visszavinni az apjukat Svájcba -, amelynek Alain Delon az állampolgára, és ahol rendszeresen tartózkodik -, hogy ne kelljen túl sok örökösödési adót fizetnie az apjuk halála után.

Forrás: MTI / Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések