Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

A Telekom Electronic Beats ismét keresi a legizgalmasabb hazai tehetségeket


A sikeres előző etapok után harmadszor is elindul a Telekom Electronic Beats Szelektor pályázata, amely a hazai zenei utánpótlást keresi. 


A projekt február 29. éjfélig várja azon zenei alkotók jelentkezését pop-, klub- és kísérleti zenei kategóriákban, akik szeretnék dalaikat a világ elé tárni. A legjobb dalokból elkészülő triplalemezes válogatás valamennyi jelentős streaming platformon elérhetővé válik - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, a Szelektor idei kiírásában friss kategóriaként indul a short video, ami Spotify-os animációként fog megjelenni az egyes válogatások mellett.

Az elbírálásban ezúttal a hazai Telekom Electronic Beats tagjain kívül részt vesz a popzenei kategóriában Deva, Kun Bálint (Carson Coma) és Miller Dávid, a klubtrekkeket Sobek, Technokool és Sikztah értékeli, a határokon átívelő zenéket a magyar Exiles kiadó vezetője, Kolbenheyer Erik, Iamyank és Emcsi, short video kategóriában pedig az Inota Fesztivál vizuális kurátora, Besnyő Dániel, illetve Vermes Orsolya, a Klipszemle alapítója és főszervezője száll be a döntéshozatalba. A kategóriazsűrik közül kerülnek ki a mentorok is, akik a shortlistes pályázóknak adnak szakmai támogatást.

A Telekom Electronic Beats három évvel ezelőtt indította el kezdeményezését azzal a céllal, hogy megmutassák a fiatal tehetségek jó és eredeti zenéit, ezeken keresztül pedig egy agilis új produceri generáció létezését, amely a jövőben aktívan beleszólhat a hazai könnyűzene alakulásába.

Az eddig megjelent lemezeken szereplők közül időközben sokan figyelemreméltó alkotói utakat jártak be, például Böbe, a Flanger Kids vagy Kocsis Bence Oiee projektje, amelynek egy dala tavaly a BBC Radio 1-on debütált. A 2022-es második körre kilencszáznál is többen jelentkeztek.

A három különböző műfajú albumra felkerülő ifjú zenészek olyan jutalmakkal gyarapodhatnak, mint egy Macbook Pro, egyszeri pénzdíjazás, fellépési lehetőség stílustól függően a Sziget, a Kolorádó vagy az Inota Fesztiválon, vásárlási utalvány, továbbjutás a Keret Kikeltető tehetségkutatón, HOTS mentoring session, illetve egy teljes évre szóló díjmentes terjesztés a WMMD jóvoltából, amihez egyszeri ingyenes tanácsadás is jár az előadói digitális jelenlét optimalizálásáról.

A pályázat pontos menete a szelektor24.hu-n olvasható.

Forrás: MTI / Fotó: Telekom Electronic Beats

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések