Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Elkezdődött A Hetedik Kreatív Írásműhelye


A Ferenczfi János nevével fémjelzett "A Hetedik Kreatív Írásműhely" 2024. február 1-én megtartotta meg első foglalkozását, amelyen „A fehér papír csábítása” címmel Egervári József tartott előadást, amit egy tartalmas beszélgetés követett. 

Az első alkalmon az irodalmi alkotás oka, célja, az író felelőssége és küldetése vetődött fel mint kérdéskör. Természetesen - ahogy a szervezők fogalmaznak, - nem jutottak el végső válaszokig. Azt kinek-kinek magának kell megtalálnia - tették hozzá.

Mint azt a Prokult Újság megtudta a műhely nyitva áll mindazok előtt, akik szívesen csatlakoznak.

A következő foglalkozást 2024. február 15-én, 18 órától tartják, amelyre a a7ikfolyoirat@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni. 

Arra kérik a jelentkezőket, hogy aki részt vesz, illetve bekapcsolódik a foglalkozásokba, az készítse el a „házi feladatot”, melynek a célja az, hogy a résztvevő gyakorlatban is szembesüljön azokkal a kérdésekkel, amelyekről a foglalkozás keretében a beszélgetés zajlik. 

A február 15-re beadandó feladat hívó szava: ’erőszak’.

Olyan, maximum 2 oldalas irodalmi műveket várnak, amelyet az erőszak valamilyen formája inspirál. 

Műfaji megkötés nincs.

A feladat kapcsán írt műveket 2024. február 9-ig kell elküldeni a fent megadott e-mail címre,

A műveket a témavezető előzetesen áttekinti, a csoportos megbeszélés technikai előkészítéseként pedig több példányt nyomtatnak ki belőlük, amelyek közül egyes műveket a 2024. február 15-én tartott foglalkozáson közösen megbeszélik, és elemzik azokat a problémákat, amelyekkel megírása során a szerző szembesült.

A Hetedik Kreatív műhelye: 2024. február 15-én, 18 órakor a KF&T Galériában!

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések