Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Első nagylemezük elkészítésében segíti a fiatal zenészeket a PKÜ programja


A Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) által elindított Petőfi Nagylemez Program célja, hogy az előadók olyan zenei producerekkel dolgozhassanak együtt, akik segítségével a bel- és külföldi piacon egyaránt versenyképes nagylemeznyi hanganyagot tudnak létrehozni - közölte a PKÜ.


A nyertesek munkáját mentorként a hazai könnyűzenei élet legfoglalkoztatottabb szakemberei segítik majd. A felhívásra február 29-ig várják a jelentkezőket - olvasható az ügynökség által csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A kiválasztott előadók egy éven keresztül kapnak szakmai támogatást a mentoroktól, akik segítenek a győzteseknek a zenei arculat meghatározása mellett a technikai megvalósításban is.

Az előadók és zenei formációk célzottan tudnak a számukra legmegfelelő producerhez jelentkezni, akivel elkészíthetik LP-jüket.

A zenei producerekből álló zsűri megadott szempontrendszer szerint pontozza a programba jelentkezők által beküldött hangfelvételeket, és a 20 legtöbb pontszámot kapott zenei formáció kap személyre szabott ütemtervet, hogy elkészíthessék a minimum 10 számos, legalább 35 perces nagylemezüket.

A program lehetőséget nyújt azoknak az előadóknak, akiknek még nincs meg a kapcsolati tőkéjük, nem ismerik a megfelelő szakembereket, viszont már vannak demóik, van víziójuk és elképzelésük arról, hogy hogyan szeretnének bemutatkozni a hazai zeneiparban - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a Petőfi Nagylemez Programot harmadszor hirdeti meg a PKÜ. A projektre annak első két évében összesen több mint ezer zenei produkció jelentkezett.

A 2024-es Petőfi Nagylemez Program producerei Tembo, Brucker Bence, Gerendás Dani, Horváth Attila, Vári Gábor, Somogyvári Dániel, Kozma Kata, Stámusz Ferenc, Szabó Zé, valamint Simon István - közölte a PKÜ.

Forrás: MTI / Fotó: Huszár Gábor

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések