Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Kórusok jelentkezését várják a soproni Éneklő Ifjúság találkozóra


Gyermek- és ifjúsági kórusok jelentkezését várja február 15-ig a soproni Éneklő Ifjúság találkozóra a szervező 5. Szólam Alapítvány és a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. - tájékoztatta az alapítvány pénteken az MTI-t.


Az április 17-i esemény kórustalálkozó és szakmai program is egyszerre. A koncert a legifjabb generáció énekkarai számára nyújt fellépési alkalmat és lehetőséget egymás megismerésére. A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) minősítő rendszerének köszönhetően pedig az együttesek a kórusélet elismert képviselőitől kaphatnak visszajelzést - idézi a közlemény Bognár Lászlót, az 5. Szólam Alapítvány kuratóriumi elnökét, aki szerint az eseményen a közös éneklés generációkon átívelő élményét is megtapasztalhatják majd a résztvevők.

A hangversenyre jelentkező együttesek szabadon választható műsort mutathatnak be a koncerten. Amennyiben KÓTA-minősítést szeretnének szerezni, a programnak meg kell felelnie a minősítés kritériumainak.

A találkozón a soproni Goldmark Énekegyüttes interaktív koncertet ad a fiataloknak, megmutatva, hogy felnőttként sem kell felhagyni a kórusénekléssel.

Jelentkezni az 5.szolam.com internetes oldalon lehet.

A közlemény szerint az Éneklő Ifjúság mozgalmat Bárdos Lajos zeneszerző alapította. Születésének 125. évfordulójáról idén emlékeznek meg.

Az 1934. április 28-án, a budapesti Zeneakadémián megtartott első nagy ifjúsági hangverseny emlékére minden tavasszal országszerte szerveznek Éneklő Ifjúság hangversenyeket a KÓTA szakmai közreműködésével. Sopronban 1938-ban tartották a mozgalom első koncertjét.

Forrás: MTI / Fotó: Szalay Károly
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések