Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Faluhelyi Bianka: Oliver


Élt egyszer egy erdővel körülvett zöldellő réten egy különös nyúl, Oliver. Ellentétben nyúltársaival, akik füvet rágcsálva és ugrálva töltötték napjaikat Oliver telhetetlenül kíváncsi lény volt, aki rajongott a felfedezésekért, kalandokért. Képzeletekkel teli elméjét nem lehetett a hagyományos nyúllét határain belül tartani.

Egy napsütéses reggelen, amikor a nap lágy sugarai aranyszínűre festették az eget, Oliver úgy döntött, ideje elindulni nagy expedíciójára. Izgalomtól hevesen dobogó szívvel elrobogott a nyúlüreg kényelméből. Családja és barátai bár féltették, de támogattak magasztos álmait.

Oliver elbűvölő réteken vándorolt, melyeket számtalan vadvirág díszített. Az élénk színek mellett a kaland káprázatos illata susogott a levegőben. Oliver egy ismeretlen ösvényre tévedt. Ahogy ugrált egy ősi mohával borított kőboltozatba botlott, szőlővel borítva. - Valamiféle varázskapu lehet! - gondolta. Nem tudhatta, hogy ez egy titkos birodalom bejárata, hol misztikus lényeg barangolnak, és rendkívüli kalandokkal várják őt. A titokzatos átjáró természetesen felkeltette érdeklődését. Oliver félénken átmerészkedett a küszöbön. Megdöbbenésére azon kapta magát, hogy egy olyan vidékre került, amely hemzseg a beszélő erdei lényektől, bölcs, öreg baglyoktól és tündérektől. A levegő tele volt varázslattal, miközben csillámpillangók repkedtek körülötte, suttogva a rejtett világ titkát.

Olivert egy mindent tudó Theodor nevű mókus, aki csinos kis kalapot viselt és varázspálcát hordott, vezette be a csodaországba. A mókus felismerve a nyúl határtalan kíváncsiságát, lelkesedését és bátorságát egy küldetés elé állította. Ez egy értékes, de titokzatos gyöngyszem előkerítését jelentette, amely állítólag örök békét hoz a birodalomra. Oliver szíve a várakozástól hevesen dobogott, miközben nekilátott a hatalmas feladatnak. Egy sor újonnan talált barát is segítette őt.

Az expedíció során számos akadályba ütközött, amelyek próbára tették bátorságát és eszét. Ahogy közeledett végállomáshoz érezte, hogy minden perce megérte. Ám amikor azt hitte, hogy végre célba ért, egy utolsó akadállyal szembesült: huncut trollok. Oliver gyorsan gondolkodott, és eszébe jutott… Egy találós kérdés! Nem vagyok nehéz, de még a világ legerősebb embere se tud sokáig tartani. Mi vagyok?

Nehéz rejtvényt adott fel a trolloknak, akik egy pillanatig töprengtek és egymásra néztek mielőtt rosszkedvűen elismerték vereségüket.

A trollok félreugrándoztak, lehetővé téve Olivernek, hogy megszerezze a titokzatos gyöngyszemet.

Diadalmas visszatérését ünnepelték az egész közösségben, és nyúltársai most bátorságáért és felfedezéséért bálványozták. Ettől a naptól kezdve a varázslatos birodalomról és Oliver csodálatos küldetéséről szóló meséje nyulak nemzedékeit inspirálta arra, hogy magukévá tegyék kalandérzetüket és felfedezzék a világot. 
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések