Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Hagyomány újragondolva a Fonó Budai Zeneházban


Más formációkból ismert alkotók új szerepben, szokatlan zenei világokban próbálják ki magukat március második felében a Fonó Budai Zeneházban. 

A program részeként a világzene felől érkező Móser Ádám március 21-én, a Misztrál együttesből ismert Heinczinger Mika 23-án, a dzsessz szaxofonos Tóth Viktor pedig 28-án lesz látható és hallható - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, Móser Ádám (harmonika) és Kovács Márton (hegedű) a nagy gyimesi mesterek zenei hagyatéka alapján kortárs, szabadon áradó kamarazenét alkotott. Móser Ádám kompozíciói az autentikus gyimesi népzene fordulatait idézik, szerkezetükben mégis egészen más alapokon nyugszanak. Motívumaiban Zerkula, Halmágyi vagy a Tímár testvérek muzsikája hallható, a darabok azonban olykor a szabadon áradó, improvizatív, máskor pedig a repetitív, kortárs kamarazenéhez állnak közel. A március 21-i koncertet az NKA Hangfoglaló Program támogatja.

A Misztrál együttesből ismert Heinczinger Mika (ének, gitár, egyéb húrosok és pengetősök) a Dalnokok dalaikkal sorozatban lép színpadra, ahol a dalnoki hagyományokat, a költészet, népköltészet és zene kapcsolatát járják körül az alkotók.

Tóth Viktor dzsessz zenész, zeneszerző szólókoncertjén egy szál szaxofonnal kínál különleges zenei utazást, amelyhez vetített képeket társít. A műsor a megtörténtről, a jelenről, a megismerhetőről és az azon túlról szól. A többszörösen az év jazz zenésze díjjal kitüntetetett szaxofonos audio-vizuális szólókoncertjén a zene mélységekbe és magasságokba repít.

(MTI - Fotó: facebook)

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések