Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Hatvanéves a Scooter frontembere, így lepték meg Sarkadon


Sokan fiatalkori nosztalgiából, mások őszinte szeretetből vagy egyszerűen csak poénból hallgatják őket, valószínűleg azonban a legendás német elektronikus zenei formációt mit sem érdekli, ki, miért jár a koncertjeikre, amíg mindenhol hatalmas tömegek előtt játszanak. A Scooter frontembere, H. P. Baxxter a mai napon ünnepli a hatvanadik születésnapját, ennek alkalmából felidézzük a legfurcsább magyar fellépését. 

Az 1993-ban alakult Scooter a pályafutása során több mint hatvanmillió lemezt adott el, és hamar sikeressé is vált, elsősorban a Hyper Hyper című slágerével. 1995-ben pedig olyan történt, ami ma elképzelhetetlen lenne, hiszen bár nagyobb fesztiválok alkalmával minden nyáron élvonalbeli nemzetközi előadók egész sora lép fel vidéken is, az év többi részében Budapesten kívül a klubokban legfeljebb szökőévekben egyszer fordul elő, hogy egy népszerű külföldi együttes koncertezzen.

Ellenben a Scooter, amikor az említett esztendőben hazánkba látogatott, elkerülte a fővárost és a hétvégén fellépett Sarkadon és a Kazincbarcikán is. A két koncertből az előbbi az izgalmasabb – illetve lehet, hogy a másik is, csak azt nem dokumentálta a helyi televízió az utókor számára –, ugyanis az elektronikus zenei sztárokat a polgármester személyesen fogadta. És az erről készült, a YouTube-on fellelhető, közel háromszázezer megtekintésnél járó, már-már kultikussá vált videó szinte egy kandikamerás felvételnek hat. Egyszerre hat megmosolyogtatónak, komikusnak és kínosnak, ahogyan a politikus szőnyegeket ajándékoz a zenészeknek azzal a szöveggel, hogy

ezek nem közönséges szőnyegek, hanem varázsszőnyegek, ezekkel lehet felrepülni a slágerlisták csúcsára.

A polgármester, miközben pálinkával kínálja az együttest, azt is elmondja a banda szemlátomást összezavarodott tagjainak, hogy a dalaikkal a XX. században a XXI. század zenéjét üdvözölhetjük, de ez a prófécia a jelenlegi trendek tekintetében nem valósult meg – hála Istennek, tegyük hozzá.

Azonban a Scooterért még mindig milliók rajonganak, nincs különben másként ez nálunk sem. Mindezt tökéletesen illusztrálja, hogy idén nyáron a Budapest Parkban immáron kereken a negyvenedik magyar koncertjüket adják.

H. P. Baxxter pedig a mai napig igencsak jó formában van. Talán részben annak is köszönheti ezt, hogy jelenleg egy huszonhárom éves lánnyal jár, aki még sem született, amikor a formáció már bőven a csúcson volt.

Forrás: Magyar Nemzet - Borítókép: H. P. Baxxter (Forrás: Europress/AFP/Daniel Karmann)

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések