Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Mirtse Zsuzsa író kapta idén a Bella István-díjat


Mirtse Zsuzsa író, költő vehette át március 15-én a Magyar Írószövetség és Érd Megyei Jogú Város közös díját, a Bella István-díjat - tájékoztatta a Magyar Írószövetség szombaton az MTI-t. 

A közlemény szerint a Bella István-díj annak a költőnek adományozható, aki munkásságában kötődik a nemzeti irodalom értékes hagyományaihoz, így Bella István életművének szellemiségéhez, és olyan fiatal, vagy középnemzedékhez tartozó alkotó, aki a költői, műfordítói pályán már eredményeket ért el.

Az eseményen a díjazottat Bíró Gergely író, a Magyar Napló folyóirat főszerkesztő-helyettese méltatta.

A közleményben felidézik, hogy Mirtse Zsuzsa a Digitális Irodalmi Akadémia ösztöndíjakért felelős referense; a Magyar Napló folyóirat kritikarovatának, valamint számos szépirodalmi kiadványnak szerkesztője; a Magyar Írószövetség választmányi tagja, és irodalmi folyóirata, az olvasat.hu állandó szerzője. A Magyar Köztársaság Ezüstkeresztjének kitüntetettje (2005), Az év legsikeresebb szerzője díjas (2020), az Irodalmi Jelen prózadíjasa (2022) és József Attila-díjas (2024).

MTI - Fotó: facebook.com

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések