Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Oscar-díjat nyert Mihalek Zsuzsa


Magyar idő szerint hétfő hajnali egy óra után néhány perccel a legjobb production design kategóriájában Oscar-díjat nyert Mihalek Zsuzsa, a Budapesten forgatott Szegény párák berendezője. 

A díjat hagyományosan a film látványvilágáért felelős munkatársakkal megosztva kapja a berendező, így a legjobb produkciós design Oscarja James Price-nak, Shona Heathnek és Mihalek Zsuzsának járt – ez utóbbi azonban nem volt jelen a Los Angelesben megrendezett gálán, hogy átvegye az elismerést. Price és Heath meg is említették: sajnálják, hogy „Zsuzsi” nincs ott.

Két éve egyébként ugyanebben a kategóriában nyert berendezőként Sipos Zsuzsanna a Dűne első részéért. A Szegény párák köszönőbeszédeiben Budapest és a magyarokkal való összedolgozás visszatérő méltatást kaptak.

A Mihalek Zsuzsa díszletberendezővel a legjobb produkciós tervezés kategóriában Oscar-díjat nyert James Price és Shona Heath átveszik a díjakat

Mihalek Zsuzsa több évtizede dolgozik a szakmában, így a Csinibabában, a Werckmeister harmóniákban és az Argóban is. Több, Magyarországon forgatott nemzetközi produkcióban volt berendező (Atomszőke, Suszter, szabó, baka, kém, Vaksötét), néhány hete pedig már kiérdemelte a brit filmdíjat, a BAFTA-t is a Szegény párákban végzett munkájáért. A film végül négy díjat is nyert a 96. Oscar-gálán.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések