Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Cveta Szterjopulu: Te szegény asszony...


Te szegény, magányos asszony, akinek olyan eseménytelen, szürke az élete, akit megcsalt és otthagyott a férje egy fiatalabbért, te meg magad maradtál a második emeleti panelban, a gyerekek már felnőttek és önállóak, neked nem maradt más, csak a munka, este pedig lerogysz a kanapéra, magadhoz ölelsz egy vödör nasit, kit érdekel a fogyókúra, kell egy kis öröm az életben, nem igaz?

Nézed a romantikus sorozatokat, és álmodozol. Beleképzeled magad a hősnő helyébe, igaz, hogy te kétszer annyi idős vagy, és hat számmal nagyobb a ruhaméreted, de te is szegény és magányos vagy, mint ő.

És egyszer csak megtörténik a csoda: pittyeg a mobilod, egy férfi  azt írja neked, hogy ő Májkel, Londonban neurológus orvos, véletlenül meglátta a profilképedet, és annyira megtetszettél neki, hogy rögtön írnia kellett.

Mindezt a gugli fordító segítségével olvastad, mert nem vágod az angolt, annak idején az oroszt nyomatták, de semmi hasznát nem vetted.

Elkezdtek levelezni, a doki magányos, se kutyája, se macskája, te boldog vagy, végre történik valami! Hű, ha ezt megtudják a lányok a munkahelyeden! Kozáriné meg fog sárgulni, az biztos!

Neki fogod először elmondani, mert ő olyan, mint a Kossuth rádió, tíz percen belül mindenki tudni fogja, hogy  milyen boldog vagy.

Minden este rohansz haza, már videócseteltek, kézzel-lábbal mutogatod, hogy lecsót főztél kolbásszal.

Fogod a lábost, és mutatod, miközben hangosan mondod, hátha úgy megérti: LECSÓ! LECSÓ mit kolbász!

Sokat nevettek, szerelmesen nézitek egymást, csókot dob neked, szépeket mond, azt kéri, látogasd meg, ő sajnos nem tud menni, mert sok a dolga.

Tedd a szívedre a kezed:  tényleg semmilyen vészcsengő nem szólalt meg belül, hogy vigyázz, ez a pasi átver téged?

Kihasználja a hiszékenységedet, a szeretet éhségedet, csak a kis megtakarításodat akarja, amit hosszú évek alatt raktál félre, hogy majd egyszer utazhass.

Nem nagyon jártál külföldön, egyszer voltál nyolcvanvalahányban Csehszlovákiában, vettél egy kristály csillárt, ma is az lóg a nappaliban.

Még akkor sem volt gyanús semmi, amikor a doki azt mondta, hogy most rossz passzban van, mert leégett a háza és odalett mindene.

Te tényleg azt hiszed, hogy Angliában nincs biztosítás, és a pénzt az ágynemű közt tartják, mint a szomszédban  Bauer Gizi néni, aki nem bízik  a bankokban?

Gondold végig: a profilképed egy homályos paca, amit a fiad fényképezett karácsonykor.

Bárhogy is döntesz, odaadod a pénzedet azért a pár hét boldogságért , (nagy ára lesz, nem mondom!) vagy végre lehuppansz a földre, és elküldöd  a pacákot Alaszkába havat lapátolni, a vége ugyanaz lesz:  menthetetlenül magadra maradsz.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések