Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Móré Tünde, Szálinger Balázs és Szekrényes Miklós a Pannon Tükör Díj első nyertesei


Díjat alapított a zalaegerszegi Pannon Tükör kulturális folyóirat. A szerkesztőség döntése alapján évente egy költő, egy kritikus és egy prózaíró részesül elismerésben. Elsőként Móré Tünde, Szálinger Balázs és Szekrényes Miklós a Pannon Tükör Díj nyertesei.


A Pannon Tükör indulásának huszonötödik évfordulója alkalmából a lap szerkesztősége díjat alapított, melyet minden év decemberében tervez kiosztani. A szerkesztőség döntése alapján évente egy költő, egy kritikus és egy prózaíró részesül elismerésben.

Az idei évben Móré Tünde irodalomtörténész, kritikus, Szálinger Balázs költő, író, drámaíró és Szekrényes Miklós író a díjazott.

A Pannon Tükör Díj nyertesei a pénzjutalom mellett Németh János A négy évszak című kisplasztikáját is megkapják.



A díjazott szerzőkkel interjú készül, melyek a lap következő évi számaiban lesznek olvashatók, illetve egy-egy kéziratot is megvásárol a szerkesztőség, gyarapítva ezzel a a Pannon Tükör kézirat-archívumát.

Az ünnepélyes díjátadóra zárt körű program keretében kerül sor 2020. december 11-én, pénteken 17 órától. A programról a Pannon Tükör Facebook-oldalán adnak élő közvetítést.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések