Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Online hangversenysorozatot indítottak Zalaegerszegen


Online hangversenysorozatot indított a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem és a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar. A zenei, művészi élményt nyújtó, 12 epizódból álló sorozatban minden héten más-más hangszert mutatnak be.


December harmadik hetében fuvolavariációk hangzottak el, a következő esztendőben oboa-, klarinét-, fagott-, hegedű-, cselló-, marimba-, hárfa-, zongora- és orgonajátékkal folytatódik a filmsorozat.

A hangversenysorozatot záró filmben a teljes Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar játszik - mondta el az MTI-nek Tóth László zongoraművész, a hangverseny- és kiállítóterem vezetője.

A hangszereket megszólaltató művészek a legnagyobb zeneszerzők - Beethoven, Schubert, Mozart és Bartók Béla - műveit választották ki.

Az előadóművészek a zeneművek legszebb pillanatait mutatják meg. A programban a könnyedebb műfaj is megjelenik: fagotton és zongorán Astor Piazzolla, 20. századi argentin zeneszerző műveit játszák, az epizódot Győrfi Cintia és Mrakovics Norbert táncprodukciója teszi különlegességé - ismertette Tóth László.

A filmeket elsősorban az általános és középiskolás diákoknak ajánlják, de a visszajelzések szerint a virtuális koncerteket minden korosztály örömmel fogadta - tette hozzá.

Az előzményekről elmondta: évente 5-6 ezer diák váltott bérletet a hangversenyterem 30 előadásból álló ifjúsági hangversenysorozatára.

Az online koncertsorozatot a koronavírus világjárvány miatt elmaradt előadássorozat pótlására hozták létre.

A hangversenyekről készült filmfelvételeket e-mailben valamennyi zalaegerszegi iskolába eljuttatták, így a diákok akár az énekórákon is megnézhetik a komolyzenei koncerteket.

Az ünnepi különkiadásban zalai zeneművészek, a Kalinka Zenekar közreműködésével karácsonyi dallamok hangzanak el a virtuális térben.

Az exkluzív épületben forgatott kisfilmek a megújult belső tereket is bemutatják.


A Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, az egykori zsinagóga műemléképületének felújítása decemberben fejeződött be.

(MTI)

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések