Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Testközelben Tolcsvay Bélával: "Lélekdal" est


Tegnapelőtt este összeért az auránk Tolcsvay Bélával, nagyjából egy méter távolságra voltunk egymástól, és éreztem a 72 éves művész minden rezdülését. Nem csak a zenéjén, hanem a mondanivalóján keresztül is.


A Vörösmarty Társaság vendége volt Székesfehérvárott Tolcsvay Béla Kossuth- díjas énekmondó. Ifjúságunk ikonikus alakja, de nyugodtan mondhatom, hogy az 50 éve megnyert „Ki mit tud” óta több generáció kedvelt zenésze.

A előadás címe "Lélekdal". Már a cím is önmagáért beszél.

A rendkívül jó akusztikájú Királykút Emlékház terme zsúfolásig megtelt, mert Tolcsvay Bélát hallgatni felemelő élmény. Ezt tanúsíthatják mind azok akik velem együtt ott voltak.

Nehéz dolgom van a tudósítással kapcsolatban. Nem tudom, hogyan lehetne ebből a szuggesztív előadásból nyolc-tíz perces kivonatot készíteni? SEHOGY.

Ez az előadás a mindent, vagy semmit kategóriába tartozik. Úgy döntöttem, hogy némi technikai vágással az egész előadást leadom, természetesen Tolcsvay Béla hozzájárulásával.



Nehrer György tudósítása Székesfehérvárról

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések