Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Grecsó Krisztián és Bereményi Géza kapta a Libri irodalmi díjait


Már tavaly is Facebook-oldalán tartotta irodalmi díjátadóját a Libri, de most a SzínházTV-vel karöltve új szintre emelték az online események minőségét. A meglepően unalmas idei Oscar-gálához képest megmutatták, hogy milyen, mikor egy díjátadó nem csak formalitás, hanem tisztelgés a  művészek, művészetek előtt.

Tíz szerző versengett idén a Libri irodalmi díjáért, amit ötven kiadó 155 könyvéből választottak ki a szavazók és a szakmai bizottság.

A legjobb tízbe válogatott művekből az öttagú szakmai zsűri, illetve a közönség szavazatok alapján Bereményi Géza Magyar Copperfield című műve kapta a Libri irodalmi díját és Grecsó Krisztián Magamról többet című könyve nyerte el a Libri irodalmi közönségdíjat.

Megvannak a 2021-es Libri irodalmi díjak nyertesei! A közönségdíjat több mint 20 000 olvasói szavazat alapján Grecsó...

Közzétette: Libri Könyvesboltok – 2021. május 10., hétfő


Grecsó duplázott, a közönségdíjat a tavalyi évben is elvitte, meg is hatódott a döntéstől. Bereményi, nagyapja egyik vicces mondásával reagálta le a győzelmet:

Itt van az ágytál, amire vágytál.


A szakmai zsűri tagjai Szilágyi Zsófia, Fullajtár Andrea, Beck Zoltán, Károlyi Csaba és Bálint András voltak.

Az egy órás műsor kifejezetten minőségire sikeredett, amit először 19 órától a Libri Facebook-oldalán, egy órával később pedig a SzínházTV-honlapján követhettek díjmentesen az érdeklődők, a műsor visszanézhető marad. Mind a tíz döntőbe került műhöz külön rövidfilmet forgattak, amik már a térválasztásuktól kezdve, a jeleneteken és etűdökön át, az alattuk futó felolvasáson, zenén, természeti hangokon keresztül adták vissza az alkotások hangulatát. Bár egy irodalmi gálába zsúfoltak rengeteg másik művészeti ágat, a végeredmény mégis egységes lett.


Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések