Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Mészöly 100 – olvasásra buzdít a Libri és a Jelenkor


Mészöly Miklós születésének 100. évfordulója alkalmából a Jelenkor Kiadó és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. különleges ajándékkal készült: a 20. századi magyar prózairodalom egyik legfontosabb alakjának öt novelláját jelentetik meg tízezer példányban, amit diákok kaphatnak meg.


A 20. századi magyar prózairodalomról lehetetlen Mészöly Miklós nevének említése nélkül beszélni – regényei és elbeszélései a II. világháború és az ezredforduló közötti időszak irodalomtörténetének mérföldköveit jelentik.

„Az író születésének centenáriuma adja az apropót, hogy Mészöly Miklós műveit megismertessük az olvasóközönséggel, különösen az erre fogékony, fiatal korosztállyal. Mészöly művészetének szeretnénk újra hangsúlyt adni, és a hétköznapok elengedhetetlen olvasmányélményévé tenni írásait” – mondta el Sándor Gabriella, a Libri–Bookline marketing- és kommunikációs igazgatója.

A kezdeményezés célja, hogy Mészöly Miklós művei minél több fiatal olvasóhoz eljussanak, és körükben is mind ismertebbé váljon a szerző. Ennek érdekében a szervezők egy, erre az évfordulóra összeállított, kereskedelmi forgalomba nem kerülő novellaválogatást osztanak szét 10 000 példányban a középiskolások és a felsőoktatásban részt vevő hallgatók között. Az exkluzív kiadvány öt Mészöly-novellát tartalmaz: Koldustánc; Film, az Emkénél; Szárnyas lovak; Anyasirató és Nem felelt meg neki.

A köteteket a fiatalok május 14-étől (a készlet erejéig) – érvényes diákigazolványuk bemutatása után – vehetik át az ország 54 Libri könyvesboltjában.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések