Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Richard Osman az év írója a brit könyvesek szerint


Richard Osman kapta az év írójának járó elismerést a British Book Awards (Brit könyvdíjak) díjátadóján. A szerző a nagy sikert aratott debütáló regényével, A csütörtöki nyomozóklub című krimivel érdemelte ki a díjat.


A csütörtöki nyomozóklub főszereplői egy nyugdíjasotthon lakói, akik minden csütörtökön összeülnek, hogy megoldatlan bűnesetekről beszélgessenek. Amikor kegyetlen gyilkosság történik a saját otthonukban, a csütörtöki nyomozóklub hirtelen egy valós nyomozás középpontjában találja magát. A regény szeptemberi megjelenését követően azonnal a sikerlisták élére került, és azóta is az élen szerepel. A történet megfilmesítésének jogait Steven Spielberg vásárolta meg, a produkcióban Osman vezető producer lesz. Két további részt is megrendeltek a történetből.

Alice O’Keeffe, a szakmai zsűri vezetője Osman könyvének sikerét rendkívülinek nevezte. A csütörtöki nyomozóklub a leghosszabb ideig − 16 héten át − a csúcson szereplő könyv rekordját tartja, és ez minden idők leggyorsabban bestsellerré vált krimije.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések