Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

A kamaszokra fókuszál idén a sepsiszentgyörgyi SepsiBook könyvfesztivál


Kiemelten a kamaszoknak és tinédzsereknek szóló szerzőkre összpontosít idén a SepsiBook könyvvásár és kortárs irodalmi fesztivál az erdélyi Sepsiszentgyörgyön - közölték az MTI-vel csütörtökön a szervezők. 

A SepsiBook második kiadását május 25-28. között tartják a háromszéki városban, a Sepsi Arénában.

A közleményben idézik Szonda Szabolcsot, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatóját, a SepsiBook programigazgatóját, aki rámutatott: míg tavaly a kisgyerekes családok voltak fókuszban, idén kamaszoknak, tinédzsereknek író szerzőket hívtak, mivel fontosnak tartják, hogy olvasásra ösztönözzék a fiatalokat.

Az ifjúsági szerzők közül Kertész Erzsit és Berg Juditot hívták meg, de Szirmay Ágnes és Harcos Bálint is jelen lesz. A könyvvásáron kamasztér is lesz, kreatívírás-műhelyt és illusztrációs foglalkozást is szerveznek a fiataloknak.

A főbb meghívottak között lesz Parti Nagy Lajos és Kemény István költő, de Visky András író Kitelepítés című új regényét is bemutatják.

Varró Dániel két zenés-irodalmi műsorral érkezik a könyvvásárra Molnár György gitárossal, míg Kollár-Klemencz László íróként lesz jelen Öreg Banda című regényével.

László Noémi költő, akinek Keljfeljancsi című új prózakötetét mutatják be, irodalomórát is tart, de a Látó folyóirat égisze alatt pódiumbeszélgetés is lesz Kemény Istvánnal és Markó Bélával a saját Petőfi-élményről.

Az erdélyi kiadványok közül Botházi Mária Fűnyíró a Tündérkertben című kötetét is bemutatják, amely az erdélyi hétköznapokat láttatja sajátos humorral.

A közlemény a román szerzők közül az íróként bemutatkozó Horatiu Malaele színművészt és Bogdan Suceava matematikust, írót említi, utóbbi regényei magyarul is elérhetők. A fesztiválon a Tapinarii alternatív folkbanda is fellép.

Emellett helyi szerzők részvételével bemutatják az Erdélyi Szép Szó idei kötetét, és útnak indítják a Tortoma Kiadó Háromszéki Téka sorozatát. Az első kötet a Egyed Emese szerkesztette Háromszéki költők antológiája.

Gasztroirodalmi ínyencség is lesz, a zárónapon a Ferencesek főztje című kötet rendhagyó bemutatóját tartják.

A sepsiszentgyörgyi könyvvásáron 30 erdélyi és magyarországi kiadó lesz jelen, és román könyvesboltot is meghívnak.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések