Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Cannes - A Johnny Depp főszereplésével készült francia romantikus filmmel nyílik a fesztivál


A Jeanne du Barry című francia romantikus történelmi film díszbemutatójával nyílik meg május 16-án a 76. cannes-i filmfesztivál - jelentették be szerdán a szervezők. A kosztümös filmdrámát Maiwenn rendezte, a főszerepet Johnny Depp alakítja. 

A 46 éves francia színésznő-rendezőnőnek ez a hatodik alkotása, ő játssza a film címszerepét is.

A Jeanne du Barry XV. Lajos francia király utolsó hivatalos szeretőjének életéről, felemelkedéséről és bukásáról szól.

A francia uralkodót az amerikai filmsztár alakítja, akinek oldalán olyan francia színészek láthatók, mint Pierre Richard, Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud vagy India Hair. A filmet eredeti helyszeneken, egyebek mellett a versailles-i kastélyban forgatták.

A kosztümös francia film Johnny Depp nagy visszatérését is jelenti a képernyőkre, miután az elmúlt években elsősorban a volt feleségével, Amber Heard színésznővel folytatott bírósági ügyei miatt került a címlapokra.

Az 59 éves amerikai filmsztár számos film alkotójaként felvonulhatott már a cannes-i fesztiválpalota vörös szőnyegén (Félelem és reszketés Las Vegasban, A Karib-tenger kalózai-széria, A halál ára), de most először érkezik egy francia film főszereplőjeként.

A május 16-án nyíló és 27-én záruló 76. cannes-i filmfesztiválon Martin Scorsese Killers of the Flower Moon című filmjét is bemutatják Leonardo DiCaprio és Robert De Niro főszereplésével, és ott debütál majd az Indiana Jones és a sors tárcsája című film Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, John Rhys-Davies, Toby Jones, Boyd Holbrook, Ethann Isidore, Mads Mikkelsen és a film rendezője, James Mangold főszereplésével, valamint Wes Anderson szintén sztárszereposztással forgatott Asteroid City című filmje is.

A hivatalos program többi filmjét április 13-án teszik közzé. A zsűri elnöke idén Ruben Östlund kétszeres Arany Pálma-díjas svéd rendező lesz.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések