Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Csaknem félezer egyetemistát várnak OTDK Művészeti Szekciójába az ELTE-n


Mintegy félezer egyetemista veti össze tudását április 13-tól 15-ig a művészetek és a művészettudomány területén a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) az ELTE BTK Trefort-kerti campusán. 

Az OTDK Művészeti és Művészettudományi Szekciójára huszonnégy hazai egyetemről érkeznek hallgatók a legkülönbözőbb művészeti területek képviseletében. A külhoni és középiskolás diákokkal együtt több mint 450 résztvevő érkezése várható az ELTE BTK Művészetközvetítő és Zenei Intézete szervezésében megvalósuló eseményre - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Az ELTE-s hallgatók az elméleti tagozatokon kívül is nagy számban szerepelnek az országos megmérettetésen, a Bölcsészettudományi Kar zenei, valamint a szombathelyi Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ vizuális képzéseiről egyaránt sokan érkeznek.

A közlemény kitért arra, hogy a Művészeti Szekció szakterületei közé tartozik a művészet- és zeneelmélet mellett az animáció, a mozgókép, az intermédia, a fotó, a craft, a design, a kép- és tervezőgrafika, az építészet, a festészet, a szobrászat, az installáció, valamint a zene, a tánc- és a színpadi előadások. Összesen 37 tagozatban versenyeznek az egyetemi TDK fordulókon legjobbnak ítélt pályamunkák. Idén több mint 350 pályázat érkezett a magyar művészeti és művészetközvetítői felsőoktatás legrangosabb eseményére, ami rekordnak számít a Művészeti és Művészettudományi Szekció történetében.

A bemutatott munkákat - tudományos kutatásokat, műtárgyakat, mozgóképes és vizuális alkotásokat, zenei és más előadó-művészeti produkciókat - a hazai felsőoktatás és szakmai élet elismert személyiségeiből álló zsűri értékeli, a több mint száz szakember között számos neves alkotóval, oktatóval.

A művészeti verseny a közönség számára nyitott, érdeklődő látogatók is beülhetnek a tagozati ülésekre. A háromnapos eseményen több kulturális program is várja a 36. OTDK Művészeti és Művészettudományi Szekcióján részt vevő művészeti hallgatókat.

További információ és a részletes programterv a music.elte.hu oldalon.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések