Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Daróczi Csaba nyerte A magyar természetfotó nagydíját


Daróczi Csaba vehette át idén A magyar természetfotó nagydíját; a Varázslatos Magyarország Természetfotó Nonprofit Kft. (VM) által az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított elismerés átadó ünnepségével a pályázat legjobb képeiből kedden kiállítás is nyílt a Magyar Nemzeti Múzeumban. 

A díj második, 2022-es pályázati évadában a fotósok 9 kategóriában összesen csaknem 4000 fotóval versenyeztek - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Az évad legsikeresebb fotósa, A magyar természetfotó nagydíjának viselője és az azzal járó Arany Daru szobor tulajdonosa Daróczi Csaba lett, a 2. helyen Kaszás Norbert, a 3. helyen pedig Kocsis Ferenc végzett.

A főkategóriák nyertesei Boronkai Miklós (A Varázslatos Magyarország természeti szépségei), Szomju László (A Varázslatos Magyarország madarai), Kocsis Ferenc (A Varázslatos Magyarország egyéb állatai) és Daróczi Csaba (A Varázslatos Magyarország kompakt szemszögből) lettek.


Az alkategóriák első helyén Halmos Endre (Ember a természetben), Horesnyík Ervin (Képek a nagyvilágból), Kocsis Ferenc (Mozgásban a természet; Kedvenc színünk: a természet zöldje - National Geographic), Simay Attila (Jeles napok - UNESCO), valamint Hencz Judit (Sokszínű Balaton-felvidék - Theodora) végeztek; a közönségszavazást a tavalyi évhez hasonlóan ismét Mátraházi Tibor nyerte.

A díjátadón nyílt meg az a 70 alkotó 209 természetfotóját felvonultató kiállítás, amely a győztes fotósok képei mellett bemutatja a tíz magyarországi nemzeti park gazdag élővilágát is.

A tárlat a Nemzeti Múzeumban május 4-ig tart nyitva, majd a Gödöllői Királyi Kastélyban (május 5 - 22.), a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban (május 22 - július 9.), a Magyar Természettudományi Múzeumban (július 10 - augusztus 18.), a debreceni Kölcsey Központban (augusztus 18 - szeptember 16.), a váci K16 Kortárs Galériában (szeptember 17 - október 17.), a mosonmagyaróvári Flesch Központban (október 18 - november 15.), végül pedig az Infoparkban, az evosoft Hungary székházában (november 17. - 2024. február 28.) lesz látható - közölte a VM.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések