Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Gyerekprogramokat tartanak húsvéthétfőn a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben


Április 10-én, hétfőn egyebek mellett tojáskereső detektívjátékkal, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal és mesejátékkal várják a gyerekeket és szüleiket a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.


Az intézményt üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint húsvéthétfőn délelőtt tíz órától öt foglalkozásvezető és többféle hangszer várja az öt éven aluli kisgyermekeket és szüleiket közös énekléssel, játékkal, hangszerbemutatóval.

A tizenegy órakor induló tojáskereső detektívjáték során a gyerekek egy felfedező térkép segítségével találhatják meg a pécsi kultnegyedben elrejtett különleges tojásokat, délután pedig többféle kézműves foglalkozást - így vesszőből tojásfonást, papírtojás díszítést és krumplinyomdát - is kipróbálhatnak az érdeklődők.

Könyvből kélt Napocska címmel Tamás Éva játékmester és Bogárdi Aliz muzsikus egy képzeletbeli, tavaszi kirándulásra hívja közönségét zenés mesejáték keretében, népi hangszerekkel.

A napot a Pannon Filharmonikusok zenekar harsonaművésze, Kiss Szabolcs által irányított Lajtorja zenekar koncertje és hangszersimogatója zárja délután öt órától, míg Bánki Géza a ritmushangszerek, Szendrői Zsuzsanna a szaxofonmuzsika világát tárja a gyerekek elé - olvasható a ZSÖK közleményében.

A pécsi kulturális negyed húsvéti programjairól, a regisztrációhoz kötött eseményekről további részletek olvashatók a www.zsolnaynegyed.hu oldalon.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések