Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Hat Olivier-díjat nyert a Totoro - A varázserdő titka


A Laurence Olivier-díjak idei nagy nyertese a Totoro - A varázserdő titka színpadi adaptációja, mely hat kategóriában is első lett - írta a BBC hírportálja hétfőn a vasárnap esti gáláról. 

A díjakat a londoni Royal Albert Hallban adták át, a japán animéből adaptált Totoro a legjobb szórakoztató darabnak és a legjobb rendezőnek járó trófeát is elnyerte.

A legjobb férfi színész az idén Oscarra is jelölt Paul Mescal lett A vágy villamosában nyújtott alakításáért. A színész azt mondta, "sok más hatalmas tehetség vállán állt".

Jodi Comer, a Megszállottak viadala című film sztárja lett a legjobb színésznő Az ártatlanság vélelme című darabban játszott szerepéért. Mint mondta, nagyon meghatódott, és dicsérte a "színfalak mögötti testvériséget, a támogatás biztos hálóját".

A legjobb musical a Standing at the Sky's Edge lett, a musicalbeli legjobb színészi alakítás díját a Ki vagy, doki?-ból ismert Arthur Darvill kapta.

Chris Bush, a sheffieldi önkormányzati lakótelepen játszódó Standing at the Sky's Edge írója köszönetet mondott a városnak, melyből az ihletet merítette, és kifejezte vágyát, hogy "a művészet legyen elérhető mindenkinek, aki látni akarja".

Richard Hawley-nek, a Pulp együttes egykori tagjának ítélték a legjobb eredeti zenéért járó Olivier-díjat. Hawley megemlékezett a Pulp múlt hónapban, 56 éves korában elhunyt basszusgitárosáról, Steve Mackie-ről.

Az életműdíjat Sir Derek Jacobi színész-rendező vehette át, a különdíjat Arlene Phillips koreográfusnak ítélték. A gála a Grease The Musical egy általa koreografált részletének előadásával ért véget.

Az 1976-ban alapított Laurence Olivier-díjat a legrangosabb brit színházi díjként tartják számon. A díjazottakról a színházi szakemberek és a nézők szavazatai döntenek.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések