Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Kolozsváron nyílik kiállítása Gabriela von Habsburg főhercegnőnek


Kolozsváron nyílik képzőművészeti kiállítása szerdán Gabriela von Habsburg főhercegnőnek, szobrászművésznek - közölte a kolozsvári Művészeti Múzeum. 

Gabriela von Habsburg szobrászművész Habsburg Ottó lánya, az utolsó osztrák császár és magyar király, IV. Károly unokája.

A Németországban élő művész a Bánffy-palotában működő Művészeti Múzeumban állítja ki rozsdamentes acélból készült szobrait, kollázsszerű litográfiáit - írta meghívójában a múzeum. A tárlat az üresen hagyott kiállítóteret is integrálja, az együtt értelmezhető a kiállított művekkel - derül ki az ismertetőből.

Az In Between (Térköz) című tárlat megnyitóját szerdán 18 órakor tartják. Beszédet mond Lucian Nastasa-Kovács múzeumigazgató, Bogdan Iacob művészettörténész, Thomas Emmerling galériatulajdonos, gyűjtő, a művész romániai képviselője és Oana Ionel, a tárlat kurátora.

Gabriela von Habsburg főhercegnő Luxemburgban született 1956-ban, filozófiát és művészetet tanult, a kortárs művészet egyik ismert alakja.

Kolozsvári kiállítása április 30-áig látogatható.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések