Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Színházi olimpia - TÁNCszínTÉR Fesztivál lesz a Hagyományok Házában


Szlovákiai magyar, spanyol és török táncegyüttesek mellett a Magyar Állami Népi Együttes társulatának előadása mutatkozik be a TÁNCszínTÉR Fesztiválon április 20. és 23. között Budapesten, a Hagyományok Házában.


A Hagyományok Háza és a Magyar Állami Népi Együttes TÁNCszínTÉR elnevezésű fesztiválján olyan előadások lesznek láthatók, amelyek a tradícióra épülve, abból inspirálódva, a hagyományos kultúra mai, kortárs megfogalmazását jelenítik meg - tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.

Április 20-án lép színpadra az Ifjú Szivek Táncszínház, a szlovákiai magyar táncművészet egyik jelentős műhelye. Az együttes Hontalanítás című előadásban a ma is Szlovákia területén élő magyarság hagyományos tánc- és zenekultúráját dolgozza fel.

A Companía Flamenca de Sevilla együttes Flamenco színei című produkciója április 21-én lesz látható. Az Andalúziából érkező előadók a különböző flamenco-stílusok széles palettáját mutatják be, megidézve a flamencoklubok hangulatát.

A Nap kultuszát, az ember életében betöltött szerepét jeleníti meg a színpadon - április 22-én - a Magyar Állami Népi Együttes Naplegenda című előadása, Nikola Parov etno-zenéje kíséretében.

A hagyományos és eszközös török táncok világába, a Bursa, Tekirdag (Rodostó) és Mardin régiók dramatikus táncaiba enged betekintést a Karagöz Folk Dance április 23-án. Műsorukban 7 regionális táncból álló török táncot az úgynevezett Potpourrit mutatnak be, közreműködik a Török Tilla Folk Experience zenekar - áll a közleményben.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések