A Kvalitárs Kulturális Egyesület a Bethlen Gábor Alap támogatásával esszé-, próza- és versíró pályázatot ír ki mindazon Hajdú-Bihar Vármegyei ismert és amatőr szerzők számára, akik inditatást éreznek magukban arra, hogy gondolataikat papírra vessék és azt egy megyei antológia formájába megjelentessék.


A pályázatnak témabeli megkötése nincs, de javasolt a helyi kulturális és természeti értékek figyelembe vétele, a lokálpatriotizmus egyfajta kifejeződése, a családhoz vagy éppen Istenhez való tartozás érzésének megfogalmazása.

A művek beküldhetők Open Office vagy Wold formátumban, de sima levélként bemásolva is elfogadjuk azokat.

Az alkotások hosszúsága nem haladhatja meg a 3000 leütést, ami szövegszerkesztőben A4-es formátumban körülbelül másfél oldalnak felelnek meg. Versek tekintetében is, egy ennek megfelelő másfél oldalnyi anyagot várunk.

A beküldött művek mellé a szerzőinktől ezen felül még várunk egy egy mondatos bemutatkozó anyagot, egy elérhetőséget valamint egy profilképet (utóbbi nem kötelező).  

Ezt követően egyesületünk átnézi a beküldött anyagokat és beszerkeszti azt az antológiába, majd értesíti Önöket annak megjelenéséről, amely több Hajdú-Bihar Vármegyei településen is bemutatásra kerül.

Az alkotásokat a kvalitars@prokult.hu e-mail címre várjuk.

A pályázatokkal kapcsolatos bővebb felvilágosítást a 0630 406 8169-es telefonszámon lehet kérni.