Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

A magyar kultúra napja - Könyvtári és közművelődési szervezeteket díjaztak


Könyvtári és közművelődési szervezeteket díjaztak a magyar kultúra napján - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) hétfőn az MTI-vel. 

Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár és Szentmártoni János művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkár átadta a minősítő pályázaton részt vett közművelődési és könyvtári szervezeteknek a miniszteri elismeréseket a magyar kultúra napja alkalmából.

A közleményben Závogyán Magdolnát idézik, aki ünnepi beszédében kiemelte: a kultúra befektetés, megtérülése nem kevesebb mint a nemzet fennmaradása.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium minden évben értékeli azokat a pályázatot benyújtó könyvtárakat és közművelődési szervezeteket, amelyek, magas színvonalú, minőségi munkát végeznek.

Závogyán Magdolna a Pannonhalmi Főapátságban tartott díjátadó ünnepségen hangsúlyozta, hogy aligha található méltóbb helyszín az ünneplésre, mint a 800 esztendős Pannonhalmi Bazilika, mely a kereszténység bástyája.

Kiemelte, hogy a ma elismert teljesítmények egyúttal közösségi eredmények is: összehangolt munka gyümölcsei. "A szaktudás kölcsönös erősítése, az egymás iránti szakmai figyelem, az összefonódó újító gondolatok, a közösen szőtt álmok és a felelős cselekvés metszete" - mondta.

Csák János kulturális és innovációs miniszter Közművelődési Minőség Díjat kettő, Minősített Közművelődési Intézmény címet nyolc közművelődési szervezetnek adományozott.

A 2023-ban először meghirdetett Minősített Közösségi Színtér címet tizennégy önkormányzat képviselője vette át a Pannonhalmi Főapátságban rendezett díjátadón minőségi közművelődési munkájáért.

A miniszter a könyvtári minőség pályázaton elindult könyvtárak közül Könyvtári Minőségi Díjban egy, Minősített Könyvtár címben tíz könyvtárat részesített.

A díjazottak listája a kormany.hu oldalon érhető el.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések