Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Katalógus készült a Magyar Géniusz vándorkiállításhoz


Bemutatták a Magyar Géniusz vándorkiállítás katalógusát a Petőfi Irodalmi Múzeumban hétfőn. A tárlatot 2022 tavasza óta hét településen több mint 154 ezren látták. 

"A kormány 3,5 milliárd forinttal támogatta a Magyar Géniusz Programot, amelynek keretében a vándorkiállítás is megvalósult. A tárlat megmutatta a vidéki muzeológia elképesztő erejét, a kötetben 67 intézmény 154 műtárgya szerepel" - mondta köszöntőjében az eseményen Vincze Máté, a Kulturális és Innovációs Minisztérium közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója kiemelte: a Magyar Géniusz Programmal szerették volna megmutatni, hogy a vidéki múzeumokban ott van a tudás, a potenciál.

"A kormány által biztosított támogatással az egész Kárpát-medencében létrejött valami olyasmi, ami a magyar muzeológia egészét előre tudja mozdítani" - hangoztatta.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések