Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Magyar artistaművészek nyertek ezüst díjat Párizsban (videó)


Ezüst díjat nyert a Buti Olivér és Jagudits András artista páros ugródeszka produkciójával Párizsban a 43. alkalommal megrendezett Festival Mondial du Cirque de Demain versenyen - közölte a Fővárosi Nagycirkusz vasárnap az MTI-vel közleményében.


Az idén 43. alkalommal megrendezett Festival Mondial du Cirque de Demain versenyen azok az artistaprodukciók mérkőznek meg, amelyek eredetiségükkel, különlegességükkel, színháziasságukkal, koreográfiájukkal újítják meg a klasszikus cirkuszi zsánereket - tájékoztattak a közleményben.

A fesztivál a maga kategóriájában világelső, versenyzőként bekerülni ide elismerés - tették hozzá.

Ismertették: a Pal's Compagnie duó tagjai, Buti Olivér és Jagudits András feltétlen bizalomra épülő, humoros produkciót hoztak létre, szakmai mesterük Kőmíves Tibor, a koreográfusuk Csonka Roland volt.

A művész páros első nagyobb megmérettetése a Dniproi Ifjúsági Cirkuszfesztivál volt, ahol az aranyérem mellett különdíjasok is lettek. Két hete, a 15. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon négy díjat is nyertek: a Hungarian Supertalents arany érme mellett megkapták a Cirque du Soleil, a Nikulin Cirkusz és a Starlight Production & Showbusiness különdíjait - idézték fel a közleményben.


❗️🎉BREAKING NEWS! – Ezüst triplaszaltó Párizs felett!🎪 🇭🇺A budapesti fesztiválsiker után világszenzáció: ezüst-díjat nyert a világ legerősebb kortárs cirkuszi versenyén Buti Olivér és Jagudits András artista páros fantasztikus ugródeszka produkciójával. Az idén már 43. alkalommal megrendezett Festival Mondial du Cirque de Demain versenyen azok az artistaprodukciók mérkőznek meg, amelyek eredetiségükkel, különlegességükkel, színháziasságukkal, koreográfiájukkal újítják meg a klasszikus cirkuszi zsánereket. A fesztivál a maga kategóriájában világelső, ide versenyzőként bekerülni hatalmas elismerés. Ezért is volt hatalmas megtiszteltetés, hogy a fiatal magyar duó külön meghívást kapott, a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon: miattuk átrendezték a kész versenyprogramot, mert produkciójuk olyan magas minőségű volt, amit nem akartak kihagyni a párizsi szervezők! A Pal’s Compagnie duó tagjai, Buti Olivér hét, Jagudits András pedig öt évig volt a budapesti Baross Imre Artistaképző tanulója, ahol a koreai deszka szerelmesei lettek. Céljuk az volt, hogy napról napra jobbak legyenek és megmutassák, hogy igenis lehet nagyot álmodni. Az artistaképzőt tavaly sikeresen elvégző duó egy feltétlen bizalomra épülő, humoros produkciót hozott létre, szakmai mesterük Kőmíves Tibor, a koreográfusuk Csonka Roland volt. Első nagyobb megmérettetésük a Dniproi Ifjúsági Cirkuszfesztivál volt ahol az aranyérem mellett különdíjasok is lettek. Két hete, a 15. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon négy díjat is nyertek: a Hungarian Supertalents arany érme mellett megkapták a Cirque du Soleil, a Nikulin Cirkusz és a Starlight Production & Showbusiness különdíjait. Tanáraik Kőmíves Tibor és Csonka Roland, akik elkísérték őket a párizsi versenyre is. Kőmíves Tibor 35 éve, 1989-ben a Trio Mazotti tagjaként megnyerte a párizsi Cirque du Demain versenyt, most tanítványai sikerét élheti meg. A Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Akadémia (BIAK) tavaly végzett diákjainak sikere a magyar cirkuszművészet és utánpótlásnevelés sikere.

Posted by Fővárosi Nagycirkusz on Sunday, January 28, 2024
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések