Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Megjelent az Alföld folyóirat idei első lapszáma, amelyben Vörösmarty került a középpontba


Az idei első lapszámban Vörösmarty Mihály került a középpontba, de azt is megtudhatjuk, hogyan fogadták Kölcsey Ferenc műveit külföldön.   

Megjelent a Debrecenben szerkesztett folyóirat idei első száma. A januári lapszám tanulmány rovatának középpontjában Vörösmarty Mihály áll: Fried István az európai romantikus mozgalmak kontextusában vizsgálja az életművet, Z. Kovács Zoltán és Milbacher Róbert pedig a Csongor és Tündét tanulmányozza. Pusztai Gábor Kölcsey Ferenc műveinek holland fogadtatásáról ír.

Verset Gergely Ágnestől, Nádasdy Ádámtól, Jász Attilától, Harcos Bálinttól, Mánya Kristóftól, Deák Botondtól, André Ferenctől, prózát Cserna-Szabó Andrástól, Orcsik Rolandtól és Schillinger Gyöngyvértől közöl a folyóirat.

A Szemle rovat Kisantal Tamás Cormac McCarthy (ford. Greskovits Endre), Papp Zoltán pedig Tompa Andrea regényét, Sári B. László Kalmár György a 21. századi európai rendezői filmekről szóló monográfiáját, Sós Csaba az Angyalosi Gergely és Valastyán Tamás által szerkesztett, a fakultások tudományfilozófiai távlataival foglalkozó tanulmánykötetet recenzeálja.

A lapszám illusztrációit Lévai Ádám tusrajzai adják.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések