Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

A nemzeti imádságról szól a debreceni Méliusz Központi Könyvtár rendezvénye


Ismert személyiségek előadásait hallhatja majd a közönség a Méliuszban. 

„Hymnus pályázat 1844” címmel a Méliusz Központi Könyvtár ad helyet február 29-én, csütörtökön 18 órától egy értékes programnak, melyet Puskás István alpolgármester nyit meg.

A rendezvényen Csókay András idegsebész Haza és szakralitás címen tart előadást. Dévai Nagy Kamilla előadóművész Az 1844. február 29-én kiírt „Hymnus pályázatra” beérkezett pályaművek zenei illusztrációiról; Ráth Viktória, Széchenyi leszármazottja, televíziós szerkesztő pedig ezen a címen: A gróf Széchenyi István gőzhajóján felcsendült Nemzeti Imádság.

Közreműködnek Papp István és Pál Hunor színművészek, az est moderátora Petrányi-Szöőr Anna, a Hímezz Magyarra Alapítvány elnöke.

A rendezvény installációjául szolgáló Körbeölelt Himnusz kiállítás alkotói: Árvai Erzsébet, matyó népi hímző, a Hímezz Magyarra Alapítvány alapítója; Kovács Szabolcs, bútorfestő, a népművészet mestere; Kiss Mátyás, fafaragó népi iparművész.

Időpont: 2024. február 29., csütörtök 18 óra 

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések