Tisztelt írók és költők. Nektek is lehetőségetek van arra, hogy portálunkon megjelenjetek a menüben található Tartalom beküldése linkre kattintva.

Csaba Péter vezetésével ad különleges koncertet a MÁV Szimfonikus Zenekar


Február 22-én Kaposváron, a Csiky Gergely Színházban, majd másnap Budapesten, a Zeneakadémián ad koncertet Mesék, táncok címmel a MÁV Szimfonikus Zenekar Csaba Péter, a zenekar vendégkarmesterének vezényletével, és Abouzahra Amira hegedűművész közreműködésével. 


A MÁV Szimfonikus Zenekar februári koncertjein többek közt Brahms kevésbé ismert darabjaival, valamint Ravel művekkel is megismerkedhet a közönség - áll a zenekar közleményében.

Johannes Brahms darabjai közül legtöbbször az 1., az 5. és a 6. magyar táncot játsszák a koncerttermekben, a MÁV Szimfonikus Zenekar februári hangversenyein azonban a kevésbé ismert No. 17 - 21-es műveket játsszák majd a zenészek.

Az est második felében elhangzik Henryk Wieniawski I. hegedűversenye, amelynek szólistája Abouzahra Amira hegedűművész lesz. A fiatal, magyar-egyiptomi származású zeneművész 2017-ben a Virtuózok című tehetségkutató verseny korosztályos győztese lett.

A műsor további részében Maurice Ravel Lúdanyó meséi című táncjátékát hallhatja a közönség, amelyet négykezes zongoradarab formájában komponált a zeneszerző 1908-ban. A záró szám A keringő című darab lesz, amelyet 1919-ben a párizsi Orosz Balett vezetőjének, Gyagilevnek felkérésére szerzett Ravel.

Forrás: MTI
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések